Blog / xxllnc

Ontwikkelingskansen binnen xxllnc: dit zijn de ervaringen van Ramon, Pieternel en Joey

Eén van de kenmerken van een mooie baan zijn de ontwikkelingskansen die jou worden geboden. Dat gaat niet alleen om opleidingsmogelijkheden of trainingen, maar ook om de kans om binnen de organisatie door te groeien. Ramon, Pieternel en Joey vertellen hoe ze dat binnen xxllnc hebben ervaren.

Ontwikkelingskansen binnen xxllnc: dit zijn de ervaringen van Ramon, Pieternel en Joey

Als iets opvalt aan ons medewerkersbestand is het wel hoe lang onze mensen al binnen xxllnc of een van onze dochterondernemingen werkzaam zijn. Neem Ramon Tromp. In 2007, direct na zijn studie, ging hij werken bij een nieuw bedrijf, opgericht om overheden software te leveren die ze ondersteunt bij de uitvoering van taken in het sociaal domein. Dit bedrijf is ondertussen deel van xxllnc.

Terug naar het oude nest

Ramon kon vanuit een ondersteunende functie doorgroeien naar de rol van sales- en accountmanager. Enkele jaren geleden maakte hij nog een kort uitstapje naar een start-up als commercieel manager. Dat bedrijf werd na 2,5 jaar alweer verkocht en Ramon ging op zoek naar een nieuwe baan. Toen hij een aanbod kreeg om naar het oude nest terug te keren als sales manager, hoefde hij niet lang na te denken. Inmiddels is Ramon manager xxllnc Sociaal.

Pieternel ter Haar-Kuiper heeft zich ontwikkeld van projectleider tot manager van People & Places. Daar vallen de afdelingen HR, Places (facilitaire gedeelte & wagenpark), Recruitment en Opleiding & Ontwikkeling onder.

“Dat ik hier al sinds 2007 rondloop en nooit ben weggegaan, zegt veel over de mate van mijn werkgeluk,” vertelt Pieternel. “Ik heb tot nu toe altijd uitdaging gevoeld en heb veel kansen gehad. Mijn huidige functie is, inhoudelijk, ook totaal anders dan wat ik hiervoor deed. Ze hadden ook iemand van buitenaf kunnen halen, maar geloofden in mijn ambities. Dat soort elementen hebben mij enorm gemotiveerd en zullen mij blijven motiveren.”

Kansen pakken

Een element dat in veel verhalen terugkomt, is dat medewerkers van xxllnc kansen krijgen aangereikt. Joey Slingerland, sinds 2019 werkzaam bij xxllnc, is een sprekend voorbeeld. In een relatief korte periode ontwikkelde hij zich van scrum master bij het ontwikkelteam van het toenmalige Zaaksysteem.nl tot team lead xxllnc Productiviteit en Omgeving. “Binnen xxllnc kan je snel groeien als je wilt en durft.”

Opleidingsmogelijkheden spelen daarbij een belangrijke rol. Zo had Ramon aanvankelijk weinig technische kennis, maar mocht hij cursussen doen in de richtingen programmeren en datamodellering. “Zo kreeg ik meer technische achtergrond en kon ik mij binnen de organisatie doorontwikkelen.”

Toffe vacatures bij xxllnc

Inmiddels zijn we bezig de interne ontwikkeling naar een nóg hoger plan te tillen. Wij bieden al onze medewerkers een goed arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een marktconform salaris, goede pensioenregeling én diverse opleidingsmogelijkheden. Want zoals Ramon zegt: “Als ieder individu zich goed ontwikkelt, dan ontwikkelt de organisatie zich ook goed.”


Spreekt dit verhaal je aan en ben je op zoek naar een manier om je carrière in de IT te starten of een boost te geven? Iedereen die mét of zónder ervaring wil werken in de IT vindt hier prachtige vacatures.


Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..