Leerlingbegeleiding Leerlingbegeleiding

Begeleid jongeren om schooluitval te voorkomen

Werkprocessen zijn volledig geïntegreerd en worden geautomatiseerd gestart vanuit portalen, imports en handmatige invoer. Ook wordt het proces direct toegewezen aan de juiste medewerker. Door koppelingen met landelijke gegevensbronnen is informatie direct beschikbaar en up-to-date. xxllnc Leerlingbegeleiding was eerder bekend als LBA van Pronexus.

Verbeter de administratieve efficiëntie

icon on grid
Integrale werkprocessen

Werk met volledig geïntegreerde werkprocessen. Standaard volgens Ingrado richtlijnen, maar uiteraard geheel af te stemmen op de wensen van de gemeente of regio.

icon on grid
Modulair dashboard

Via het unieke dashboard van Leerlingbegeleiding worden jongeren volledig gemonitord. Hiermee is er direct inzicht in alle lopende activiteiten en de hierbij relevante informatie.

icon on grid
Totaalbeeld leerlingen

Met Leerlingbegeleiding wordt alle basisinformatie van jongeren vastgelegd. Daarbij wordt ook de schoolloopbaan, het verzuim en de behaalde diploma's, of een melding van de Verwijsindex bijgehouden.

Demo

Ontdek de kansen voor leerlingen

We begrijpen dat je een applicatie eerst wil zien voordat je er een goede mening over kunt geven. Ben je benieuwd hoe een of meerdere applicaties van xxllnc Sociaal er in het echt uitziet, en hoe deze jouw bedrijfsprocessen kan verbeteren? Vul geheel vrijblijvend het formulier in voor het aanvragen van een demonstratie, en een van onze Succesmanagers neemt snel contact op om een afspraak in te plannen. Dit kan digitaal, maar ook op locatie.

xxllnc stock alt

Begeleiding van begin tot het eind

Nooit meer een leerling uit beeld

Met xxllnc Leerlingbegeleiding kunnen gemeenten, regionale leerplichtbureau's en RMC regio's jongeren registreren, volgen en begeleiden. Het sterke punt van Leerlingbegeleiding is de integratie van eigen werkprocessen. Jongeren worden hiermee automatisch op de voet gevolgd en kunnen nooit uit beeld raken.

Er zijn ook diverse koppelingen met landelijke bronnen en voorzieningen. Denk hierbij aan importmogelijkheden en koppelingen voor het basisregister onderwijs (DUO), verzuimloket en vrijstellingenregister. Maar ook informatie uitwisselen met peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en vroegscholen.

Ingrado standaarden

Ingrado is een branchevereniging die zich inzet voor het recht op onderwijs en ontwikkeling van jongeren. De Ingrado standaarden verwijzen naar de richtlijnen en best practices die door deze vereniging zijn ontwikkeld om leerplicht en het voorkomen van voortijdig schoolverlaten te ondersteunen. Deze standaarden omvatten adviezen, procedures en methodieken die professionals in het sociale domein, zoals leerplichtambtenaren en medewerkers van doorstroompunten, kunnen gebruiken om de kwaliteit van hun werk te waarborgen en te verbeteren.

Ingrado biedt ook een kennisbank waarin wetenschappelijke kennis en lessen uit de praktijk worden verzameld voor alle professionals binnen leerplicht en doorstroompunten. Deze kennisbank is toegankelijk voor leden en bevat informatie over diverse thema’s zoals verzuim, thuiszitters, voortijdig schoolverlaten en jongeren tussen 16-27 jaar.

Support

Kom je er zelf niet helemaal meer uit?

Heb je vragen over het gebruik van de applicatie, aanvullende modules of koppelingen? Of werkt de applicatie niet zoals verwacht? Geen zorgen. Neem gerust contact op met onze collega's van Support om je te helpen met je vraag. Alle meldingen staan vervolgens overzichtelijk in mijn.xxllnc voor je klaar om op elk moment van de dag te bekijken.

xxllnc stock alt