Blog / Over ons

Kennismaken met Ramon Tromp

Op 1 juni start Ramon Tromp bij xxllnc als manager xxllnc Sociaal. Wat drijft hem, welk soort manager is hij en wat zijn de plannen voor het team?

Kennismaken met Ramon Tromp

We hebben een nieuwe Manager xxllnc Sociaal! Maar het is geen onbekende, want Ramon Tromp heeft een lange carrière binnen onze dochteronderneming Lost Lemon achter de rug. Tijd om Ramon aan de tand te voelen: wat drijft hem, welk soort manager is hij en wat zijn de plannen voor xxllnc Sociaal?

Als iemand bij xxllnc past, is het wel Ramon Tromp. Al het overgrote deel van zijn werkzame leven is de 37-jarige Heilooënaar in dienst bij een van onze ondernemingen. Ramon kiest namelijk heel bewust voor werk waarmee hij burgers verder helpt wanneer ze in de knel (dreigen te) raken.

“Gelukkig hebben we het sociale vangnet in Nederland heel goed georganiseerd,” licht Ramon toe. “Wij proberen met onze software de noodzakelijke stap die de burger moet zetten om er weer bovenop te komen, zo makkelijk mogelijk te maken. Daar zit mijn drive.”

Wat het sociaal domein ook intellectueel uitdagend maakt, is dat het erg aan verandering onderhevig is. “We hebben kabinetsperiodes in Nederland van maximaal vier jaar, hè? Als we dat al halen, dus er is heel veel dynamiek, met nieuwe wetgeving en nieuw beleid.”

Eerste ervaringen in het sociaal domein

Flashback naar 2005. Ramon studeert Management, economie en recht aan het hbo, volgens de zogeheten duale leerroute. Dat betekent dat je een deel van de tijd college volgt en in de boeken duikt en een deel van de tijd op de werkvloer doorbrengt. Op die manier doet Ramon zijn eerste werkervaring op bij Bureau Keteninformatisering Werk en Inkomen (BKWI), inmiddels een organisatieonderdeel van het UWV.

Het zijn voor Ramon zijn eerste schreden in het sociaal domein. “Ik kwam bij heel veel gemeenten, ZBO’s en ministeries over de vloer om software uit te leggen en aan de man te brengen.” Dat doet de student zo goed dat zijn interim-manager besluit hem na zijn studie een baan aan te bieden bij zijn nieuwe bedrijf: Lost Lemon, opgericht om overheden software te leveren die ze ondersteunt bij de uitvoering van taken in het sociaal domein.

Doorgroeien binnen het bedrijf

In die periode heeft Ramon naar eigen zeggen ‘weinig technische kennis’. “Ik heb allerlei cursussen gedaan in de richtingen programmeren en datamodellering. Zo kreeg ik meer technische achtergrond en kon ik mij binnen Lost Lemon doorontwikkelen.” Met die nieuwe bagage kan hij vanuit een ondersteunende functie doorgroeien naar de rol van sales- en accountmanager.

In 2019 maakt Ramon nog een kort uitstapje buiten Lost Lemon, als commercieel manager bij een start-up. Dat bedrijf wordt na 2,5 jaar alweer verkocht en Ramon gaat op zoek naar een nieuwe baan. Als hij een aanbod krijgt naar het oude nest terug te keren als sales manager, hoeft hij niet lang na te denken. Hij heeft het altijd naar zijn zin gehad bij Lost Lemon en zijn hart ligt bij het sociaal domein.

Van 3 bedrijven naar 1 xxllnc Sociaal

Niet veel later wordt bekend dat Lost Lemon wordt overgenomen (https://xxllnc.nl/nieuws/uitbreiding-lost-lemon) door xxllnc. Pronexus, Inforing en Lost Lemon zullen vanaf 1 januari 2024 de juridische entiteit xxllnc Sociaal vormen. Als nieuwe manager van dit bedrijfsonderdeel heeft Ramon de taak de drie organisaties verder te integreren. “Wij maken van drie bedrijven met drie bloedgroepen één organisatie.”

Als Manager xxllnc Sociaal zal hij meer doen dan alleen afdelingen samenvoegen. Misschien nog wel belangrijker is de lancering van het merk xxllnc Sociaal. “Wij gaan uit van de inside out-gedachte. Dat betekent dat als de medewerkers geloven in het merk xxllnc Sociaal, we dat ook kunnen uitdragen.”

Hoe hij de komende maanden het beste uit zijn team gaat halen? Ramon gelooft in de kracht van persoonlijke ontwikkeling, waarbij de talenten en drijfveren van collega’s de basis vormen. “Zorg dat hun persoonlijke ambitie aansluit bij de ambitie van de onderneming. Daardoor ontstaat kwaliteit en innovatie en daar zet ik op in!”

Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..