Anonimiseren Anonimiseren

Documenten anonimiseren op een effectieve manier

Is jouw organisatie nog uren bezig met het ijverig stiften van gevoelige gegevens in een bouwdossier? Of worden na de ontvangst van een Woo-verzoek, alle e-mails nog eerst geprint, afgedekt en gescand, voordat ze moet worden gepubliceerd? Die tijd is voorbij. Met xxllnc Anonimiseren kan je snel én veilig documenten anonimiseren met de inzet van slimme functionaliteiten, kunstmatige intelligentie en taaltechnieken. xxllnc Anonimiseren was eerder bekend als DataMask.

Snel, eenvoudig en veilig documenten anonimiseren

icon on grid
Slimme inzet van artificial intelligence

Anonimiseren is een innovatieve applicatie voor organisaties die persoonsgegevens in documenten willen beschermen. Het stelt organisaties in staat om eenvoudig, veilig en snel documenten te anonimiseren, zonder dat ze handmatig gegevens hoeven te verwijderen of te wijzigen.

icon on grid
Tijdsbesparing voor je organisatie

Handmatig documenten anonimiseren? Dat kan slimmer! xxllnc Anonimiseren heeft als doel je documenten zoveel als mogelijk door de software te laten anonimiseren voordat medewerkers het document zelf definitief gaan verwerken. Zo zorgen we samen voor een zo groot mogelijke tijdwinst.

icon on grid
Gegarandeerd goed geanonimiseerd

De garantie die je van xxllnc Anonimiseren krijgt, is dat alle geanonimiseerde gegevens 100% onomkeerbaar zijn verwerkt in het geanonimiseerde document. Het is door onze werkwijze technisch onmogelijk om nu of in de toekomst, de gegevens weer leesbaar te maken.

Gebruiksvriendelijke anonimiseersoftware

De applicatie is in te zetten voor alle soorten bestuursorganen en stelt gebruikers zelf in staat om het anonimiseren op een efficiënte en bijzonder gebruiksvriendelijke wijze uit te voeren. Met een combinatie van op Artificial Intelligence gebaseerde softwareregels en/of sjablonen kan vooraf de wijze en mate van anonimisering van gebruikte (standaard) documenten worden bepaald. Bij dit proces worden we graag als adviseur betrokken, maar gebruikers kunnen ook zelf instellingen vaststellen. Is het onduidelijk welke gegevens er in een specifiek geval moeten worden geanonimiseerd? Het team van xxllnc staat voor je klaar met gespecialiseerde privacyjuristen en Functionarissen voor de Gegevensbescherming.

xxllnc stock alt
card

Ondersteuning door slimme functionaliteiten

De workflow van xxllnc Anonimiseren is naar wens te configureren. Slimme functies, zoals ingestelde regels of sjablonen, maken het mogelijk om per document of als bulk te anonimiseren. Op deze manier kan ook de wijze en de mate van anonimisering van veel gebruikte (standaard) documenten ingesteld worden. De applicatie gaat vervolgens met patroonherkenning en Natural Language Processing op zoek naar namen, adressen, geboortedata, specifieke ingestelde woorden, handtekeningen of reguliere expressies (zoals e-mail, IBAN, BSN). De applicatie herkent deze en doet suggesties om deze te maskeren of anonimiseert volledig automatisch.

xxllnc stock alt

Ondersteuning waar je mee geholpen bent

icon on grid
Waarom anonimiseren?

Wil je weten waarom het belangrijk is voor overheidsorganisaties om documenten te anonimiseren? In dit blogitem leggen wij uit welke wet- en regelgeving van toepassing is en wat je daarvoor nodig hebt.

icon on grid
Anonimiseren uitbesteden

Heb je teveel documenten die geanonimiseerd moeten worden en kan je hier wat hulp bij gebruiken? Wij ondersteunen veel organisaties bij het tijdelijk of structureel anonimiseren van documenten. Eenvoudig en veilig.

icon on grid
Webinars

Voor veel organisaties is het correct en geintegreerd anonimiseren van documenten relatief nieuw. Wil je meer weten over het anonimiseren van documenten met onze applicatie? Bekijk een van onze webinars terug.

Demo

Integreer anonimiseren in de informatieketen

We kijken graag met je mee naar het werkproces van anonimiseren en hoe dit het beste in de organisatie kan worden ingevuld. Is dit vanuit een stand-alone oplossing (losse applicatie) of wil je juist kunnen anonimiseren vanuit een zaaksysteem? xxllnc Anonimiseren biedt hiervoor diverse mogelijkheden om het proces zo efficient mogelijk te laten verlopen.

xxllnc stock alt

Veilig anonimiseren met onomkeerbaar resultaat

De garantie die organisaties ontvangen van xxllnc, is dat alle geanonimiseerde gegevens 100% onomkeerbaar zijn verwerkt in het geanonimiseerde document. Het is door onze werkwijze technisch onmogelijk om nu of in de toekomst, de gegevens weer leesbaar te maken.

Of het hele document 100% anoniem is hangt af van de mate van anonimiseren die door de medewerker is toegepast. Denk er ook aan dat het in veel gevallen niet de bedoeling is om het hele document 100% te anonimiseren, bijvoorbeeld wanneer de naam van de aanvrager zelf in het document voorkomt.

Het eindresultaat kan als doorzoekbaar PDF/A-bestand worden geconverteerd en op een door eigen locatie worden opgeslagen of direct worden gepubliceerd door middel van koppelingen met landelijke voorzieningen. Het waarborgen van de doorzoekbaarheid van een document kan van belang zijn vanwege de toegankelijkheidsrichtlijnen onder de WCAG.

xxllnc stock alt