Blog / Ontwikkeling

Alles wat je wil weten over onze Common Ground pilot

We hebben grootse plannen als het om Common Ground gaat; die rollen we graag samen met jou uit. Meld je aan voor onze pilot van de ‘MijnOmgeving’.

Alles wat je wil weten over onze Common Ground pilot

Gemeenten en softwareleveranciers zijn al geruime tijd aan de slag met Common Ground. Welke voordelen heeft deze nieuwe gemeentelijke informatiehuishouding – voor jou als lokale overheid én voor de burger? En wat is de volgende stap in onze Common Ground-planning? We hebben grootse plannen als het om Common Ground gaat; die rollen we graag samen met jou uit.

Wat was Common Ground ook alweer?

Het huidige stelsel voor gegevensuitwisseling maakt het moeilijk om bedrijfsvoering en dienstverlening snel en flexibel te vernieuwen, efficiënt om te gaan met data en te voldoen aan de privacywetgeving. De Common Ground-aanpak is het antwoord op die uitdagingen. Daarbij wordt data losgekoppeld van werkprocessen en applicaties. Gegevens worden bij de bron opgehaald in plaats van ze herhaaldelijk te kopiëren en op te slaan.

Dit maakt het werk van de IT-specialist binnen een gemeente een stuk eenvoudiger. Zo houdt die professional meer tijd over voor het verbeteren van de bedrijfsvoering. En dat leidt weer tot het echte doel: de burger die sneller en beter wordt geholpen.

Zo sluiten we aan op Common Ground

Organisaties die bezig zijn met Common Ground, willen wij daarin ondersteunen. Dat doen we op diverse niveaus.

Allereerst ontwikkelen we al onze nieuwe apps op basis van een open architectuur (door middel van API’s). Bij ons hoef je dus nooit bang te zijn voor ‘vendor lock-in’. We willen dat je echt voor ons en onze oplossingen kiest. Daarmee zeggen we eigenlijk dat je als klant niet verplicht bent om voor ons te kiezen. Doe je dat wel, dan ben je overtuigd van de kwaliteit die we leveren en is het een bewuste keuze.

Daarnaast presenteerden we onlangs de xxllnc Cloud. Dat is het technisch platform waarop al onze apps draaien volgens de nieuwste technieken. Daar verbinden en integreren we nieuwe applicaties met bestaande applicaties, volgens de principes van Common Ground. Als gebruiker heb jij daar geen omkijken naar. Wij zorgen ervoor dat alles is gebackupt, dat data altijd beschikbaar is en gegevens veilig worden opgeslagen.

Stapsgewijs naar Common Ground

De transitie naar Common Ground gebeurt niet van de ene op de andere dag. In plaats van de gehele informatiehuishouding om te gooien adviseren wij gemeenten om applicatie voor applicatie de transformatie te maken. Belangrijk in deze aanpak is dat nieuwe applicaties die aansluiten op de Common Ground-principes goed samenwerken met bestaande applicaties. Op die manier maak je een gecontroleerde transitie en blijven bestaande gegevens beschikbaar.

Om meer van jouw processen in te richten op basis van Common Ground-principes zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuw en eenvoudig te gebruiken portal voor de burger. Die logt in de nabije toekomst in op ‘MijnOmgeving’ en heeft daar de beschikking over alle gemeentelijke informatie die voor hem relevant is. Vanuit xxllnc zorgen wij ervoor dat alle bestaande applicaties op deze omgeving worden aangesloten. Een voorbeeld van hoe wij bestaande systemen verbinden met nieuwe manieren van werken.

Meld je aan voor onze pilot

Door de MijnOmgeving in gebruik te nemen zet je een flinke stap richting Common Ground. Vanuit verschillende applicaties en systemen wordt de data naar MijnOmgeving gestuurd. De burger hoeft zich niet druk te maken over alle processen en datastromen ‘onder water’, want hij heeft toegang tot één gebruiksvriendelijk portaal, met mogelijkheden zoals:

  • Hij kan hier zijn gemeentelijke belastingen betalen;
  • Hij kan hier meldingen over de openbare ruimte doen;
  • Toeslagen en subsidies kan hij in deze omgeving aanvragen;
  • Officiële bekendmakingen worden hier gedeeld.

En dit waren nog maar vier voorbeelden, want eigenlijk kun je met MijnOmgeving bijna alle mogelijke dienstverlening naar een hoger plan tillen. Nog meer succes behaal je wat ons betreft echter pas wanneer je MijnOmgeving naadloos laat samenwerken met je bestaande oplossingen. Dat is precies waar onze pilot voor bedoeld is.

Samen met jouw gemeente gaan we graag op zoek naar de beste inrichting van MijnOmgeving in jouw bestaande ICT. Zo helpen we jou de dienstverlening volgens de Common Ground-principes verder vorm te geven. Tegelijk help jij ons onze applicatie te optimaliseren.

Meld je aan via sales@xxllnc.nl we gaan samen met jou aan de slag!

Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..