Blog / Zaken

Gemeente Utrecht stapt over naar xxllnc Zaken

xxllnc Zaken is het nieuwe zaaksysteem van de gemeente Utrecht. Het is een tussenstap op weg naar verdere modernisering van het informatielandschap volgens de Common Ground-gedachte.

Gemeente Utrecht stapt over naar xxllnc Zaken
Beweging naar Common Ground

Utrecht wil zijn informatielandschap richting de toekomst vernieuwen volgens de Common Ground-visie. Een belangrijk onderdeel in het applicatielandschap van de gemeente is het zaaksysteem; als een spin in het web verbindt dit talloze informatiebronnen aan elkaar. Het huidige zaaksysteem van Utrecht, de Exxellence Suite, zullen we binnen afzienbare tijd niet langer onderhouden. De beoogde beweging naar Common Ground komt echter nog (net) te vroeg, om nu al grootschalig de componenten daarvoor in zetten ter vervanging van het huidige zaaksysteem.

Meer dan 2.300 gebruikers

In goed overleg met ons heeft de gemeente ervoor gekozen om een tussenstap te maken naar xxllnc Zaken. Voor Utrecht betekent dit een overstap van ongeveer 750 zaaktypen, 8 miljoen open en gesloten zaken en meer dan 2.300 gebruikers. We zijn inmiddels begonnen met de installatie van het platform en het leggen van de eerste koppelingen. Ook hebben we een team samengesteld om de inrichting van de zaaktypen vorm te geven. We zijn er trots op bij te dragen aan een beter informatielandschap voor de vierde stad van Nederland!


Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..