Blog / Over ons

Werken aan één xxllnc met 25 slimme applicaties

We blijven groeien. Afgelopen december was DataMask het veertiende bedrijf dat we in de xxllnc-familie hebben mogen verwelkomen. Uiteraard zijn we trots op het succes van xxllnc, maar we vertellen je ook graag waarom de samenvoeging van deze bedrijven voordelen biedt voor jou en je organisatie.

Werken aan één xxllnc met 25 slimme applicaties

Het avontuur begon in 2020 toen softwarebedrijf Exxellence uit Hengelo Zaaksysteem.nl inlijfde. Daarna volgden T&T Vertrouwd Verbonden, SMQ en 4Value. Het doel: applicaties die ondersteunen bij zaakgericht werken, gegevensintegratie, belastingen, sociale zaken en ruimtelijke ordening samenbrengen om zo meerwaarde te bieden. DataMask was in december 2023 het veertiende bedrijf onder onze paraplu, waarmee we ondertussen 25 slimme applicaties aanbieden.

Van Exxellence naar xxllnc

We willen graag uitstralen dat deze combinatie van softwarepakketten meer is dan de som der delen. Daarom hebben we besloten Exxellence om te dopen tot xxllnc. Ook willen we duidelijk maken dat je als klant te maken hebt met één aanbieder van geïntegreerde oplossingen. Hoewel wij één xxllnc zijn, bieden wij onze applicaties onder vijf herkenbare labels aan: Belastingen, Omgeving, Productiviteit, Sociaal en Zaakgericht.

Hoewel veel organisaties gewend zijn om de 'oude' productnamen te gebruiken, is het ook belangrijk dat er geen wirwar aan merknamen ontstaat. Daarom hebben wij besloten al onze applicaties logische, Nederlandstalige namen te geven die meteen uitdrukken wat je eraan hebt. Tercera GO! werd bijvoorbeeld xxllnc Omgevingsdocumenten en 4Woz 2.0 heet nu xxllnc Waarderen.

Wat merk je hiervan als overheidsorganisatie?

Het samenvoegen van diverse bedrijven met applicaties voor de overheid geeft xxllnc een toonaangevend productportfolio. Nog belangrijker is de meerwaarde die wij hierdoor kunnen leveren aan organisaties die gebruikmaken van onze applicaties en ondersteuning. Een aantal voordelen waaraan wij hard werken, zijn:

  • Geïntegreerde applicaties - steeds meer applicaties van xxllnc hebben een integratie om nog beter aan te sluiten op bedrijfsprocessen. Bij voorkeur op basis van landelijke standaarden, en anders op basis van open standaarden.
  • Betere ondersteuning - door onze krachten te bundelen, zijn wij beter in staat om onze processen te professionaliseren. Denk hierbij aan één oplossing voor meldingen, contracten, klantcontact en administratieve processen.
  • Betere informatiebeveiliging en compliance - door de inzet van de xxllnc Cloud helpen wij overheidsorganisaties en onszelf om onze applicaties te leveren volgens strenge normen (certificeringen) rondom informatiebeveiliging en compliance.
  • Minder beheerlast voor overheidsorganisaties - Bijvoorbeeld niet twintig, maar één centrale koppeling om in te loggen in meerdere applicaties (single sign-on).

Technisch wordt dit allemaal mogelijk gemaakt door de inzet van de xxllnc Cloud, een nieuw technisch platform waarmee onze applicaties en ondersteuning in samenhang worden aangeboden. Na lang ontwikkelen is de verwachting dat eind 2024 alle applicaties vanuit de xxllnc Cloud worden geleverd.

Alles vanuit onze xxllnc Cloud en mijn.xxllnc

De xxllnc Cloud is het totaalproduct waar wij de komende jaren aan werken. De basis van onze xxllnc Cloud is de volledig nieuwe technische infrastructuur, het xxllnc Cloud Platform. Het is de verwachting dat eind 2024 alle applicaties zijn verhuisd naar dit nieuwe platform en daarmee de eerste grote kwaliteitsimpuls hebben gekregen. Onderdeel van de xxllnc Cloud is het mijn.xxllnc portaal waarin alle ondersteuning van xxllnc en onze applicaties op één centrale plek kunnen worden georganiseerd. Denk hierbij aan het openen van rapportages, inzien van meldingen en openstaande offertes.

Betere integratie = betere dienstverlening

Al onze collega's van xxllnc zijn elke dag aan de slag om, met behulp van onze applicaties, de processen van de overheid slimmer en eenvoudiger te maken. Zo kunnen gemeenten nu nog beter regie voeren binnen het Sociaal Domein, doordat wij xxllnc Vroegsignalering hebben gekoppeld met xxllnc Regiesysteem. Een resultaat waar ook de inwoners baat bij hebben. Ook lanceren wij dit kwartaal onze nieuwe applicatie xxllnc Bezwaren, waarmee wij met behulp van Artificiële Intelligentie WOZ-bezwaren grotendeels geautomatiseerd behandelen. Een zelfstandige applicatie op basis van de principes van Common Ground die ook als component is in te zetten.

Het zijn slechts een paar voorbeelden van hoe wij onze applicaties en ondersteuning aanpassen om steeds meer één xxllnc te zijn, met schaalbare en slimme applicaties voor de overheid. Een verandering met vele voordelen voor organisaties, en daarmee ook indirect voor alle burgers die hiermee te maken hebben.

Heb je vragen over de toekomst van xxllnc, de verbeteringen van onze applicaties en processen? Neem gerust contact op met onze CCO Peter Moen.

Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..