Nieuws / xxllnc

xxllnc breidt uit met DataMask en versterkt zijn aanbod van privacy-software voor de overheid

Met de overname van softwarebedrijf DataMask breiden we ons bestaande aanbod van applicaties en ondersteuning voor lokale en regionale overheden verder uit. DataMask biedt een innovatieve oplossing voor het anonimiseren van documenten die gevoelige of persoonlijke gegevens bevatten. Door deze software te integreren in xxllnc, vergroten we onze expertise en capaciteit op het gebied van documentbeheer en privacy-compliance voor overheidsinstanties.

DataMask biedt een applicatie aan waarmee organisaties zelf hun persoonsgegevens kunnen anonimiseren op een effectieve manier. DataMask heeft niet alleen ervaring en software voor het automatiseren van het anonimiseringsproces, maar ook de juridische kennis om organisaties op een brede manier te ondersteunen. Zo kunnen zij organisaties helpen om te voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van privacy en gegevensbescherming.

Slimmer werken met de inzet van Artificiële intelligentie

Datamask is een innovatieve oplossing voor organisaties die persoonsgegevens in documenten willen beschermen. Datamask stelt organisaties in staat om eenvoudig, veilig en snel documenten te anonimiseren, zonder dat ze handmatig gegevens hoeven te verwijderen of te wijzigen. De software maakt gebruik van geavanceerde technologieën, zoals kunstmatige intelligentie en taaltechnieken, om privacygevoelige gegevens te herkennen en te vervangen. Dit zorgt voor een betere kwaliteit van de dienstverlening aan burgers, die minder lang hoeven te wachten op hun verzoeken en minder kans hebben op fouten.


Efficiënt voldoen aan privacy- en informatiewetgevingen

De garantie die organisaties krijgen van DataMask, is dat alle geanonimiseerde gegevens 100% onomkeerbaar zijn verwerkt in het geanonimiseerde document. Het is door deze werkwijze technisch onmogelijk om, nu of in de toekomst, de gegevens weer leesbaar te maken. DataMask biedt uitgebreide ondersteuning bij het beoordelen van welke gegevens in documenten geanonimiseerd moeten worden volgens de geldende wetgeving, zoals de Wet open overheid (Woo) en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).


Toevoeging aan xxllnc

Met de overname van DataMask versterken we onze positie op het gebied van document-management en privacy-compliance voor de overheid. Datamask’s technologie sluit naadloos aan bij de oplossingen van xxllnc voor het verbeteren van de productiviteit en de veiligheid van documentstromen. Door de integratie van DataMask in ons portfolio kunnen we onze klanten een complete privacy-dienst aanbieden die voldoet aan de hoogste eisen en normen. Zo ondersteunen we gemeenten en regionale overheden om hun ICT-voorzieningen efficiënter, flexibeler en slimmer te maken. En dragen we bij aan een betere en snellere dienstverlening aan de inwoner. De overname van DataMask is een belangrijke stap in onze productstrategie om applicaties slim te gebruiken, bijvoorbeeld door de inzet van meer artificiële intelligentie.


Over xxllnc

xxllnc bestaat uit deskundige teams die slimme schaalbare apps ontwikkelen voor de overheid. Het bedrijf levert applicaties die ondersteunen bij zaakgericht werken, gegevensintegratie, belastingen, sociale zaken en ruimtelijke ordening. Ook biedt xxllnc ondersteuning van vakprofessionals, in de vorm van consultancy. Om onze technologie naar een hoger niveau te tillen, werken wij aan de xxllnc Cloud, een veilig en schaalbaar platform waarin onze applicaties naadloos met elkaar samenwerken.


Over Main Capital Partners

Main Capital Partners (https://main.nl/) is een strategische investeerder met een exclusieve focus op enterprise software. Main heeft bijna 20 jaar ervaring met het bouwen van sterke software groepen in de Benelux, de DACH-regio, de Verenigde Staten en Scandinavië. Main is strategisch partner voor managementteams van softwarebedrijven, met als doel om in nauwe samenwerking duurzame groei te realiseren. Als meerderheidsaandeelhouder van xxllnc adviseert en ondersteunt Main bij het uitvoeren van de langetermijnstrategie van xxllnc binnen de Nederlandse overheidsmarkt.Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..