Blog / Over ons

Kennismaken met Michelle Veltman

Als Manager Productmanagement is zij de drijvende kracht achter het productmanagement bij xxllnc. Wat is haar missie? Het realiseren van naadloze integratie en het continu verbeteren van onze applicaties.

Kennismaken met Michelle Veltman

Iedereen die te maken heeft gehad met onze collega Michelle Veltman, kent haar stralende glimlach. Altijd positief zet Michelle zich elke dag in om overheidssoftware beter te maken. Sinds kort vult ze een geheel nieuwe rol binnen xxllnc in: de Manager Product Management. Tijd om Michelle wat beter te leren kennen.

Michelle is een fervent snowboardster. Enthousiast vertelt ze: “Soms sta je met je snowboard op een punt en denk je: misschien was dit toch niet zo’n heel goed idee… Maar je moet toch naar beneden, want je kan moeilijk op die berg blijven staan. Als je dan eenmaal beneden weer in het dal bent en je kijkt terug, dan ben je toch trots dat je het weer opgelost hebt.”

Op dezelfde manier pakt de 36-jarige inwoonster van Amersfoort pistes in haar werk aan. “Soms loop ik tegen uitdagingen aan en dan denk ik: ik moet er maar gewoon wat mee en dan begin ik eraan. Dan ga ik aan de slag en soms doe je het goed en soms moet je een beetje bijsturen.” Maar voordat we vertellen hoe Michelle die aanpak gaat gebruiken in haar gloednieuwe functie, nemen we je even mee terug in de tijd.

Projectmanager voor Ditzo

Na een studie marketing had Michelle een aantal functies waarin ze IT- en consultancy-skills kon combineren. Zo stond ze als projectmanager bij verzekeraar a.s.r. aan de basis van een nieuwe website voor de toenmalige merknaam Ditzo, inclusief een salesfunnel die aansloot op de systemen in de backoffice. Daarna volgde een meer commerciële functie, wat haar rond het jaar 2017 tot de conclusie bracht dat ze toch echt graag met de inhoud, de techniek, bezig is.

Gelukkig werd ze op dat moment op LinkedIn benaderd door een recruiter van Mintlab, een van de organisaties waaruit het huidige xxllnc is voortgekomen. Na een succesvol kennismakingsproces kwam Michelle binnen als consultant voor Zaaksysteem.nl, inmiddels omgedoopt tot xxllnc Zaken. Onze altijd positieve collega greep de persoonlijke ontwikkelingskansen binnen het bedrijf met beide handen aan. Rond de tijd van de samenvoeging tot xxllnc werd Michelle Product Owner en vervolgens groeide ze door tot Lead Development (in een eerder artikel kwam Michelle al eens aan het woord over die functie).

xxllnc-familie

Sinds een paar maanden heeft Michelle een geheel nieuwe functie. De rol Manager Product Management is voor zowel haarzelf als voor xxllnc geheel nieuw. Michelle vertelt hoe deze functie tot stand kwam: “We blijven bedrijven aan de xxllnc-familie toevoegen. Die hebben allemaal heel mooie producten, maar ze werken nog niet altijd optimaal met elkaar samen.”

Samen met de Product Owners gaat ze daarom de synergie tussen de oplossingen vergroten en de roadmaps van de productteams op elkaar afstemmen. Concreet betekent dit dat alle productteams nadruk leggen op het ontwikkelen van producten en features die niet alleen voor hun eigen team relevant zijn, maar vooral ook xxllnc als geheel vooruithelpen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat wij betere producten kunnen leveren die ook beter op elkaar aansluiten. Met als eindresultaat dat overheidsorganisaties inwoners en ondernemers beter kunnen helpen.

De weg naar 1 xxllnc

Dit past allemaal in de visie van ‘1 xxllnc’, die we ook door nieuwe naamgevingen en het straktrekken van onze huisstijl communiceren. “Als een gebruiker inlogt, moet hij of zij meteen zien: oh ja, dat is ook een xxllnc-product en dat werkt op dezelfde manier.” Zo weet die gebruiker ons ook makkelijk te vinden voor support.

Tot slot, de kersverse Manager Product Management weet dat ze een pittige functie heeft geaccepteerd waar ze creativiteit en improvisatievermogen voor nodig zal hebben. Hoe ze dat aanpakt? “Op een snowboard doe ik ook gewoon alles wat ik tegenkom en dan zie ik wel.”

Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..