Blog / Over ons

Kennismaken met Michaël Wiese

Begin deze maand startte Michaël Wiese als team lead xxllnc Belastingen en xxllnc Detachering. Wat drijft hem in het succesvol maken van het team?

Kennismaken met Michaël Wiese

Begin deze maand startte Michaël Wiese als team lead xxllnc Belastingen en xxllnc Detachering. Daarmee neemt hij de rol over van Marcel Dillissen en draagt hij de verantwoordelijkheid voor ruim 125 vakspecialisten. Sinds de toevoeging van 4Value en Tog Nederland is het team volop in ontwikkeling en is er meer drive dan ooit: de overheid op het gebied van BAG, WOZ en belastingen elke dag een stukje beter en mooier maken. Wat is daar voor nodig? En wat drijft Michaël in het succesvol maken van het team?

Duidelijke koers

Het einde van 2022 is in zicht en dat betekent dat het jaarplan voor 2023 vorm krijgt. Voor Michaël het moment om samen met het team een eigen koers te bepalen en die is er: “Ik zie het als mijn persoonlijke doel om  meer zichtbaar te maken. Zowel extern, richting bestaande en nieuwe klanten, maar ook intern vind ik het belangrijk dat iedereen weet welke richting we opgaan en wat er binnen en buiten de organisatie speelt.

De afgelopen twee jaar groeide het team enorm door toevoegingen van verschillende bedrijven. Na SMQ volgde 4Value, waarvoor Michaël 12 jaar werkte. “Er brak voor mij een spannende periode aan, niet wetende wat een nieuwe organisatie zou brengen. Met SMQ en latere toevoeging van Tog Nederland, zag ik gelijk kansen om onszelf als marktleider te profileren.” Een kans die nu in zijn nieuwe rol is omgedoopt tot missie. Daarvoor wordt er samen met het team hard gewerkt aan de integratie van de apps xxllnc Waarderen en xxllnc Heffen+Innen. Zo ontstaat er niet alleen een totaaloplossing op het gebied van gegevensbeheer, waarderen en het heffen en innen van belastingen, maar is het ook een unieke combinatie in de markt.

Toekomst van de markt

Maar bij alleen integratie blijft het niet. De wereld van belastingen, BAG en WOZ spreekt bij de burger helaas nog niet niet tot de verbeelding als we het Michaël vragen. Gelukkig is het door de toegenomen digitalisering wel een stuk toegankelijker geworden. Zo zijn er inmiddels tal van initiatieven om makkelijker en sneller te communiceren met burgers. Ook handige tools zoals Artificial Intelligence en Machine Learning (AI/ML) worden steeds vaker ingezet, waarbij bijvoorbeeld met behulp van ‘big data’ woningtaxaties worden uitgevoerd.

En hoewel digitalisering heeft gezorgd voor veel gemak, is de keuze reuze en maakt het processen soms ook onnodig moeilijk. Zo zijn er meer dan 340 gemeenten en uitvoeringsorganisaties die dezelfde kerntaken hebben, maar werkzaamheden nog steeds erg verschillend uitvoeren. Dat er daarom steeds meer behoefte is aan specialisten, is volgens Michaël duidelijk merkbaar. Of het nu gaat over het inrichten van geavanceerde waarderingsmodellen in de app xxllnc Waarderen, het uitvoeren van een belastingproject of inhuur van onze professionals; klanten kunnen rekenen op xxllnc Belastingen en xxllnc Detachering.

Daarnaast gaat het team aan de slag met het verder verbeteren van de werkprocessen, bijvoorbeeld door inzet van de WOZ-communicatie app. Maar ook door het gebruik van AI/ML, dat nu al door xxllnc Belastingen wordt inzet als controlemiddel voor meer dan 1 miljoen woningen in Nederland.

Een geolied team

Betere techniek, processen en zichtbaarheid. Natuurlijk mag het team daarin niet achterblijven. Zo wordt er niet alleen geïnvesteerd in het werven van nieuwe medewerkers, maar ook in het behoud van het huidige team. Opleidingen spelen daarin een belangrijke rol. En over opleidingen gesproken, wat is de achtergrond van onze team lead?

Michaël rondde in 2003 zijn opleiding Heao-MER af en begon als junior makelaar in Veendam. Daarna rolde hij door in het WOZ-werkveld als taxateur. Sinds die overstap is geen dag meer hetzelfde. Zo groeide hij door tot manager Taxaties en haalde hij in 2020 nog zijn Master of Science in Real Estate (MSRE). Naast het waarderen van complexe objecten en het opmaken van waarderingsmodellen voor niet-woningen, coacht hij (collega) taxateurs en geeft hij met met veel plezier colleges aan studenten op de Hanzehogeschool in Groningen.

Mensen beter maken in hun vak is een belangrijk onderdeel van succes. Toch is één ding volgens Michaël doorslaggevend: “Ik kan enorm genieten van mooie sportmomenten, zoals de eerste Grand Prix winst of WK-titel voor Max Verstappen. Dat was fantastisch teamwork. Zonder het Red Bull team was het niet gelukt. En zo kijk ik er ook naar voor ons team. Je kunt niet altijd winnen. Maar als we succes hebben, hebben we het samen”.

Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..