Succesverhalen / Belastingen

Integraal objectbeheer voor en door gemeenten

De BAG bijhouden en raadplegen wordt eenvoudiger met xxllnc Objecten, de applicatie die xxllnc samen met BAG-beheerders heeft ontwikkeld. Door alle registratieprocessen door te nemen, hebben we gezamenlijk een oplossing gemaakt die naadloos aansluit bij de praktijk. Bovendien is xxllnc Objecten toekomstproof, doordat de applicatie op BAG 2.0 en Common Ground is gebaseerd.

TODO: ALT FROM CMS
De kracht van eenvoud

Gemeenten kunnen niet zonder een nauwkeurige objectenregistratie. Maar hoe gedetailleerd een adres of gebouw ook wordt vastgelegd, de applicatie hiervoor hoeft niet complex te zijn. Toch zien interfaces er vaak nog ingewikkeld uit en bevatten ze veel overbodige functies en informatie. Zonde, want daarmee staan ze een soepele registratie in de weg. xxllnc Objecten houdt het daarom simpel: met een strakke vormgeving en eenvoudige gebruiksprocessen.

Gebouwd vanuit de gebruiker

xxllnc Objecten is de eerste BAG-applicatie voor en door gebruikers. Bij de ontwikkeling hebben we intensief samengewerkt met BAG-beheerders uit zes gemeenten: elke twee weken kwamen we bij elkaar om onze vorderingen te bekijken, testen en verbeteren. Hierdoor konden we het aantal handelingen in de applicatie reduceren met 50 procent. Resultaat? Een duurzame applicatie die objectregistratie fundamenteel eenvoudiger maakt.

Samen met deze gemeenten hebben we xxllnc Objecten ontwikkeld:
  • Gemeente Den Haag
  • Gemeente Nijkerk
  • Gemeente Schiedam
  • Gemeente Rotterdam
  • Gemeente Zaanstad
  • Gemeente Meppel
xxllnc Objecten laat het hele plaatje zien

Brondocumenten en bouwtekeningen bevatten belangrijke details, maar brengen een gebouw niet compleet in beeld. Zo zie je in een ‘platte’ registratie wel hoeveel verblijfsobjecten een pand bevat, maar niet hoe ze over verschillende verdiepingen zijn verdeeld.

xxllnc Objecten laat alles zien. Op basis van onder meer BAG 2.0-gegevens maakt de applicatie ‘on the fly’ 3D-weergaven, inclusief de bouwlagen, adressen en huisnummers van het object. Draai het virtuele gebouw om z’n as en ondersteboven om alle kanten van het pand te zien.

Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..