Nieuws / xxllnc

xxllnc op koers voor marktleiderschap door uitbreiding met Lost Lemon

Met de kennis en expertise van Lost Lemon kan het succes van xxllnc binnen het sociaal domein verder vormgegeven worden.

xxllnc breidt de organisatie verder uit door toevoeging van software-specialist Lost Lemon. De Haarlemse onderneming heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het maken van software voor het sociaal domein. Met de kennis en expertise van Lost Lemon kan het succes binnen het sociaal domein verder vormgegeven worden, en komt daarmee ook het marktleiderschap dichterbij.

Gemeenten hebben mede door de decentralisatie veel taken en verantwoordelijkheden binnen het sociaal domein. Denk hierbij aan taken op het gebied van zorg, participatie, werk, jeugdhulp en onderwijs. Om hen te helpen met de complexe vraagstukken die er liggen, biedt Lost Lemon hiervoor software en ondersteuning in de vorm van consultancy en onderzoek.

SaaS voor het sociaal domein

Op dit moment biedt Lost Lemon 7 applicaties aan die zowel stand alone als gecombineerd gebruikt kunnen worden. MensCentraal is er daar een van. Dit regiesysteem helpt bij het aanpakken van sociaal-maatschappelijke vraagstukken zoals schuldhulpverlening of begeleiding van werkzoekende Wajongers, bijstandsgerechtigden en mensen in de sociale werkvoorziening. Voor een succesvolle aanpak van de problematiek blijkt vooral samenwerking tussen alle ketenpartners van essentieel belang, bijvoorbeeld omdat mensen vaak meerdere problemen hebben. Het regiesysteem ondersteunt dan ook in een integrale aanpak.

Naast dat alle 7 applicaties opzichzelfstaand een oplossing bieden, kunnen ze ook met elkaar gecombineerd worden. Zo vormen MensCentraal, de Producten en Diensten (PDC) Catalogus, de Sociale Monitor en Mijn GemeentePortaal de MensCentraal Suite. Deze totaaloplossing biedt ondersteuning bij alle activiteiten binnen het gemeentelijk sociaal domein.

Meer dan alleen software

Maar voor de meest duurzame oplossing komen software, consultancy en onderzoek samen. Zo worden consultants van Lost Lemon ingezet voor onder andere projectleiding, technische adviestrajecten en begeleiding bij implementatie. En doet een speciaal team innovatief onderzoek naar kwetsbare en moeilijk bereikbare doelgroepen. De uitkomsten hiervan bieden ook gelijk concreet handvatten voor een nieuwe oplossing.

Toevoeging aan xxllnc

Naast leverancier is Lost Lemon vooral uitgegroeid tot een betrokken partner die het sociaal domein door en door kent. Het verantwoordelijkheidsgevoel voor de maatschappij zorgt ervoor dat alleen met de beste oplossing genoegen wordt genomen. Dat is ook merkbaar in de manier waarop software met oog op de toekomst ontwikkeld wordt. Zo zijn applicaties gebaseerd op de principes van Common Ground, eenvoudig met elkaar te combineren en waar mogelijk open source. Daarmee kan ook meteen een brug geslagen worden naar xxllnc en de recentelijk gelanceerde xxllnc Cloud. Vanaf dit technisch platform draaien alle apps volgens de laatste technieken en worden nieuwe applicaties met bestaande geïntegreerd en doorontwikkeld volgens de principes van Common Ground. De toevoeging van Lost Lemon vergroot daarmee niet alleen het aanbod van applicaties vanuit de xxllnc Cloud, maar maakt straks ook nieuwe geïntegreerde combinaties mogelijk. Zowel met applicaties die onderdeel zijn van het sociaal domein als daarbuiten.

Over Lost Lemon

Lost Lemon, opgericht in 2006, is specialist in het leveren van software die overheden ondersteunt in het sociaal domein. Zo leveren zij de producten MensCentraal, de Sociale Monitor, de Producten en Diensten Catalogus (PDC), LeerSaam, Mijn Gemeenteportaal, Toolkit E-formulieren en Connect. Naast software biedt Lost Lemon ook ondersteuning in de vorm van consultancy voor onder andere technische adviestrajecten en implementaties. Ook doen zij onderzoek naar moeilijk bereikbare en kwetsbare doelgroepen. Lost Lemon heeft bijna 90 medewerkers en is gevestigd in Haarlem.

Over xxllnc

xxllnc bestaat uit een groep bedrijven die slimme schaalbare apps maakt voor de (semi-)overheid. Applicaties die ondersteunen bij zaakgericht werken, gegevensintegratie, belastingen, sociale zaken en ruimtelijke ordening. Ook biedt xxllnc klantondersteuning aan in de vorm van consultancy en detachering. Om GovTech naar een hoger niveau te tillen, bouwt xxllnc een ecosysteem waarin alles naadloos met elkaar samenwerkt. De perfecte combinatie van applicaties uit de cloud en ondersteuning door vakprofessionals. Inmiddels is het team ruim 400 man sterk en gevestigd in Hengelo, Amsterdam, Veenendaal en Eindhoven.

xxllnc bestaat uit: Exxellence – SMQ – Zaaksysteem.nl – Koppel.app – Kune Campus – T&T – Tercera – Pronexus – 4Value – Daerom! – Berkeley Bridge – Tog Nederland – Inforing

Over Main Capital Partners

Main Capital Partners is een strategische investeerder met een exclusieve focus op enterprise software. Main heeft bijna 20 jaar ervaring met het bouwen van sterke software groepen in de Benelux, de DACH-regio en Scandinavië. Main is strategisch partner voor managementteams van softwarebedrijven, met als doel om in nauwe samenwerking duurzame groei te realiseren. Als meerderheidsaandeelhouder van xxllnc adviseert en ondersteunt Main bij nieuwe overnames, om zo samen met het xxllnc management vorm te geven aan een langetermijnstrategie op de Nederlandse overheidsmarkt.

Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..