Blog / Over ons

Kennismaken met Gelmer van den Noort

Het snijvlak tussen business en IT; dat maakt zijn werk in diverse salesfuncties zo interessant, vindt Gelmer van den Noort. Als kersverse Manager Business Development doet Gelmer sinds 1 januari zijn best business en IT nog beter op elkaar te laten aansluiten.

Kennismaken met Gelmer van den Noort

Terugkijkend kunnen we zeggen dat Gelmer en xxllnc altijd al de perfecte match vormden. Maar elke carrière bevat toch ook een flinke dosis toeval. Zo was Gelmer niet op ons pad gekomen als de wereld begin 2020 niet in lockdown was gegaan. Gelmer was net afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en moest een wereldreis na vijf maanden afbreken toen corona om zich heen greep.Meer adviseur dan verkoper

Terug in Twente vroeg de informatiekundige zich af wat hij nu zou doen. Omdat reizen er voorlopig niet in zat, schoof hij achter zijn laptop en ging hij LinkedIn op om te gaan zoeken naar een baan. Gelmer blikt terug: “Ik had informatiekunde gestudeerd, dat zich bevindt op het snijvlak tussen bedrijfskunde en informatica. Ik was op zoek naar een consultancy functie of iets vergelijkbaars.”

Intussen was Michel Veenhuis ook actief op LinkedIn. De Algemeen Directeur bij xxllnc was op zoek naar een Sales Consultant en herkende in Gelmer iemand met de juiste kwaliteiten. Die had aanvankelijk nog zijn twijfels, omdat hij sales associeerde met plat verkopen, maar al snel kreeg hij door dat xxllnc een organisatie is waar salesmensen nuttige adviezen geven om de overheid écht beter te maken.

“Het is veel meer een adviserende rol,” legt Gelmer uit, “dus je moet inhoudelijk best wat weten van de applicaties.”Digitale inwerkperiode

Midden 2020 zette Gelmer dan ook zijn handtekening onder zijn eerste contract bij xxllnc. Het was voor iedereen een bijzondere tijd; een groot deel van Nederland werkte thuis en ook het inwerken van Gelmer gebeurde (grotendeels) digitaal. “De eerste anderhalf jaar was ook alle contact met klanten digitaal.”

Dat was best wennen, maar ook een goede voorbereiding op de hybride manier van werken die inmiddels binnen xxllnc in zwang is. “We hebben nu vier hoofdvestigingen. Een deel van mijn huidige team werkt in Amsterdam en een deel in Hengelo. Ik zit vooral in Hengelo, maar ben ook veel in Amsterdam en Veenendaal. We hebben met xxllnc niet meer de situatie dat je vijf dagen per week met je collega’s in dezelfde ruimte zit. Doordat je het digitale werken gewend bent, gaat al het contact heel makkelijk.”Ontwikkeling binnen xxllnc

Inmiddels wist Gelmer zich verder te ontwikkelen binnen het bedrijf. Begin 2022 kon hij Accountmanager bij xxllnc Zaken op zijn LinkedIn-profiel zetten. Hij werd van een aantal bestaande klanten het aanspreekpunt en bleef ondertussen nieuwe klanten demo’s geven.

Een paar maanden later mocht Gelmer zich al Teamleider Sales & Accountmanagement Zaakgericht noemen. In die functie was hij verantwoordelijk voor het accountmanagement en alle commerciële activiteiten op het gebied van zaakgericht werken binnen xxllnc. Denk bijvoorbeeld aan (strategische) advisering, relatiebeheer, aanbestedingen, offertes en escalatiemanagement.


Nieuwe rol: Manager Business Development

Sinds 1 januari vult de 27-jarige collega een geheel nieuwe functie in: Manager Business Development. Deze stap is ook de reden waarom we het tijd vonden om hem in het zonnetje te zetten. Wat houdt deze functie in?

Gelmer: “Voor een belangrijk deel betekent dit dat ik samen met een team van vier collega’s en de productteams aanbestedingen ga schrijven.” Daarbij gaat het altijd om de oplossing die voor de klant het beste werkt: als dat betekent dat er een externe koppeling moet worden gemaakt, prima, want van ‘lock-in’ zijn we bij xxllnc wars.

Tegelijk wil Gelmer de rijkdom van de vele xxllnc-oplossingen uiteraard onder de aandacht van de markt brengen. “We hebben bijna 25 applicaties en je wil top of mind bij potentiële klanten zijn als binnen de overheid een applicatie nodig is.” Hoe gaat hij de markt op? Gelmer zal nog meer dan voorheen het gesprek opzoeken met strategische partners zoals de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Maar het zal ook zomaar kunnen gebeuren dat Gelmer je binnenkort uitnodigt voor een kennismiddag gericht op overheidsorganisaties in een bepaalde regio. Let wel, niet om plat te verkopen, maar om jou te adviseren welke oplossing jou echt verder helpt in je werk.

Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..