Nieuws / xxllnc

xxllnc creëert nieuwe strategische combinatie met Berkeley Bridge

De toevoeging van de tech-onderneming maakt verschillende strategische combinaties mogelijk binnen de overheid, gezondheidszorg en het juridisch werkveld. Het zorgt bovenal voor het ontstaan van een DSO totaaloplossing.


Hengelo (03-05-2021) – xxllnc bouwt verder uit in de domeinen met de komst van Berkeley Bridge. De onderneming heeft een low code platform ontwikkeld waarmee inhoudsdeskundigen (bijvoorbeeld binnen de overheid, gezondheidszorg en het juridisch werkveld) zelf interactieve toepassingen kunnen maken voor het delen van kennis. Dit op basis van beslisbomen-technologie. De toevoeging van de organisatie bij Exxellence maakt daarmee verschillende strategische combinaties mogelijk, maar zorgt bovenal voor het ontstaan van een totaaloplossing ter ondersteuning van de implementatie van het DSO.

Waarom de software van Berkeley Bridge?

Met de software van Berkeley Bridge wordt een brug geslagen tussen kennis en techniek. Het stelt inhoudsdeskundigen namelijk in staat eigen kennissystemen te ontwikkelen, en daarmee kan kennis snel en eenvoudig met anderen gedeeld worden. Omdat de software is gebaseerd op grafische beslisbomen, is voor de ontwikkeling van een kennissysteem geen kennis van code nodig. Specifiek voor de overheid heeft Berkeley Bridge de Berkeley Modeler ontworpen, een SaaS-oplossing waarmee gemeenten, provincies en waterschappen juridische regels eenvoudig kunnen omzetten naar toepasbare regels in de vorm van een begrijpelijke vraagboom.

Met de komst van Berkeley Bridge breidt xxllnc niet alleen haar aanbod uit aan apps binnen de xxllnc Cloud. Ook biedt het nieuwe mogelijkheden voor slimme combinaties. Zo ontstaat er door integratie met Zaaksysteem.nl als VTH-applicatie en plansoftware Tercera-GO!, een totaaloplossing in het omgevingsdomein. Een uitgelezen kans nu de nieuwe Omgevingswet vanaf 1 januari 2022 in werking treedt, waarbij elke gemeente aangesloten moet zijn op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).

Met de oplossingen van Berkeley Bridge wordt informatie voor iedereen (weer) toegankelijk en complexe materie (zoals wet- en regelgeving) praktisch toepasbaar. Daarmee levert Berkeley Bridge een grote bijdrage in het vergroten van kennisdeling binnen organisaties. Toch ligt hun kracht niet alleen in de software, maar juist ook op het gebied van in-house juridische kennis om klanten optimaal te kunnen ondersteunen. Ook dit biedt kansen voor xxllnc om nieuwe expertise toe te voegen aan het huidige team van professionals.

Over Berkeley Bridge

Berkeley Bridge, opgericht in 2005 en gevestigd in Alphen aan de Rijn, levert oplossingen voor het ontwerpen, beheren en delen van kennis. Dit in de vorm van webapplicaties of webservices op basis van beslisbomen(technologie), met als doel processen te optimaliseren en klanten beter te kunnen ondersteunen. Inhoudsdeskundigen die hun kennis en ervaring willen delen, vertalen dit eenvoudig en zelfstandig naar een eigen kennissysteem. Kennis van code is daarvoor niet nodig, wat mede bepalend is voor het succes van de applicatie.

Berkeley Bridge heeft met het team van 12 man inmiddels zo’n 175 opdrachtgevers in de (semi-)overheidsmarkt, het juridisch domein, de gezondheidszorg, uitgeverijbranche en bancaire sector. De Berkeley Modeler is op dit moment al volledige geïntegreerd met de plansoftware van Tercera, een van de bedrijven die eerder dit jaar werd toegevoegd aan xxllnc.

Over xxllnc

xxllnc, gevestigd in Hengelo, Amsterdam en Eindhoven, bestaat uit een groep bedrijven die allemaal hun expertise hebben op het gebied van het leveren van software, integraties, veilige data-uitwisseling en het bieden van klantondersteuning in de vorm van consultancy voor de (semi-)overheid. Of het nu gaat om het uitvoeren van landelijk beleid of het lokaal verstrekken van voorzieningen voor inwoners: xxllnc ondersteunt overheidsorganisaties met het behalen van hun doelen. Niet alleen door inzet van slimme software, maar ook door mensen die innovatieve technologie omarmen. Inmiddels is het team dat werkt op basis van autonome teams (met zo min mogelijk managementlagen), ruim 300 man sterk.

Over Main Capital Partners

Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Het doel is om succesvolle partnerships op te bouwen met managementteams en andere stakeholders, om op deze manier grotere software groepen op te bouwen.


Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..