Nieuws / xxllnc

xxllnc breidt verder uit in sociaal domein met SOLO

xxllnc voegt het Sociaal OndernemersLoket Online (SOLO) toe aan het huidige portfolio van apps & ondersteuning binnen het sociaal domein.

xxllnc voegt het Sociaal OndernemersLoket Online (SOLO) toe aan het huidige portfolio van apps & ondersteuning binnen het sociaal domein. SOLO is een landelijk platform dat het IMK (Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf) ontwikkelde ter ondersteuning van gemeenten in het uitvoeren van ondernemersregelingen zoals het Bbz en de IOAZ. Door de software onder te brengen bij xxllnc en de resources te combineren met de kennis vanuit het IMK, kan het succes van de oplossing in de markt verder vergroot worden.

Jaarlijks vragen zelfstandig ondernemers sociale ondernemersregelingen zoals Bbz (Bijstand voor zelfstandigen) en IOAZ (Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte zelfstandigen) gemiddeld zo’n 10.000 keer aan in de gemeente. Hoewel dit voor hen relatief kleine regelingen zijn, behoren deze regelingen wel tot de meest complexe vormen van dienstverlening die de overheid via gemeenten aanbiedt. Om hen hierin digitaal te ondersteunen, ontwikkelde het IMK (Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf) in 2016 het Sociaal OndernemersLoket Online (SOLO). Dit landelijke online platform helpt zowel gemeenten als zelfstandig ondernemers bij het volledige proces rondom Bbz en IOAZ: van aanvraag tot en met het genereren van een gemeentelijke beschikking.

Zo werkt SOLO

Met behulp van een intelligent formulier dat door SOLO wordt gegenereerd, bouwt de ondernemer voor de aanvraag zelf een dossier op. Waar SOLO de zaak inclusief alle gerelateerde documenten en communicatie beheert, is de gemeente verantwoordelijk voor het proces van melding tot beschikking. Via een Persoonlijke Internet Pagina (PIP) blijft de ondernemer op de hoogte van de actuele status. Omdat voor de techniek gebruik wordt gemaakt van het onderliggende platform xxllnc Zaken (voorheen bekend als Zaaksysteem.nl), voldoet de oplossing aan alle moderne eisen die de overheid stelt aan digitale publieke dienstverlening, zaakgericht werken en een digitale overdracht van informatie.

Samenwerking xxllnc & IMK

Voor het uitvoeren van bovengenoemde regelingen werken veel gemeenten samen in (inter) gemeentelijke verbanden. Voor de 352 Nederlandse gemeenten zijn er in totaal 128 (inter)gemeentelijke loketten die dit organiseren. Hiervan maken 22 samenwerkingsverbanden (46 gemeenten) op dit moment gebruik van SOLO. Om het succes van de oplossing in de markt verder te vergroten, bundelen xxllnc en IMK hun krachten. Het IMK is al sinds 40 jaar dé autoriteit op het gebied van sociale ondernemersregelingen. Door de kennis van het IMK te combineren met de resources van xxllnc, ontstaat slagkracht om met SOLO marktleider te worden voor Bbz en IOAZ. Daarnaast maakt de toevoeging van de oplossing aan de xxllnc Cloud nieuwe interessante combinaties mogelijk met andere producten binnen het sociaal domein van xxllnc, bijvoorbeeld met de applicaties gericht op vroegsignalering en schuldhulpverlening.

Over xxllnc

xxllnc bestaat uit een groep bedrijven die slimme schaalbare apps maakt voor de (semi-)overheid. Applicaties die ondersteunen bij zaakgericht werken, gegevensintegratie, belastingen, sociale zaken en ruimtelijke ordening. Ook biedt xxllnc klantondersteuning aan in de vorm van consultancy en detachering. Om GovTech naar een hoger niveau te tillen, bouwt xxllnc een ecosysteem waarin alles naadloos met elkaar samenwerkt. De perfecte combinatie van applicaties uit de cloud en ondersteuning door vakprofessionals. Inmiddels is het team ruim 400 man sterk en gevestigd in Hengelo, Amsterdam, Veenendaal en Eindhoven.

Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..