Nieuws / xxllnc

xxllnc breidt uit met Inforing

Met de toevoeging van Inforing versterkt xxllnc zijn positie in het sociaal domein.

xxllnc breidt verder uit in het sociaal domein met de toevoeging van Inforing. Met de Registratie- en Informatie (RIS)-applicatie ondersteunt Inforing gemeenten en welzijnsorganisaties al jaren succesvol, met name op het gebied van schuldhulpverlening. De recentelijke toegevoegde module naar aanleiding van de toeslagenaffaire maakt goed zichtbaar, dat eenvoudig te gebruiken software zelfs voor de afhandeling van complexe problematiek uitkomst biedt.

Al meer dan 15 jaar werkt Inforing samen met gemeenten en welzijnsorganisaties om de problematiek rondom proactieve schuldhulpverlening en sociaal welzijn in goede banen te leiden. Voor ieder vraagstuk is er een aparte module beschikbaar in de Registratie- en Informatie (RIS)-applicatie. Zo ontwikkelde Inforing in samenwerking met de gemeente Amsterdam ‘RIS Vroeg Eropaf’, een module die zich focust op het vroeg signaleren van problematische schulden.

Ook ter ondersteuning van belangrijke sociale projecten bij gemeenten biedt Inforing oplossing, bijvoorbeeld met ‘RIS Goede start’ voor het vergroten van zelfredzaamheid van jonge kwetsbare gezinnen. De software helpt hierbij niet alleen met het gestandaardiseerd uitrollen van het project, maar geeft door koppelmogelijkheden met BI-tools ook handvatten voor sturing en verantwoording.

Module naar aanleiding van Toeslagenaffaire

Met inmiddels meer dan 290 gemeentelijke klanten is Inforing een belangrijke speler in het sociaal domein en nog steeds groeit het bedrijf door snel in te spelen op de kansen die er liggen. Recentelijk nog werd er een nieuwe module naar aanleiding van de toeslagenaffaire gelanceerd, die in korte tijd leidde tot veel nieuwe aanvragen vanuit gemeenten. De software helpt gemeenten vinger aan de pols te houden over het verloop van de sociale en financiële situatie van betrokkenen. Door vast te leggen wat er vanuit de gemeente aan ondersteuning wordt gegeven, is terugkoppeling geven over de situatie aan de Belastingdienst ook een stuk makkelijker.

xxllnc was door de eerdere toevoeging van Pronexus, dat zich focust op de efficiënte uitvoering van vier gemeentelijke onderwijstaken leerplicht, voortijdig schoolverlaten, onderwijshuisvesting en leerlingenvervoer, al actief in het sociaal domein. Met de komst van Inforing wordt deze positie verder versterkt, maar maakt de toevoeging ook slimme, generieke combinaties mogelijk met bijvoorbeeld het product Zaaksysteem of met functionaliteiten zoals Single Sign on.

Over Inforing

De Bredase onderneming bestaande uit 16 medewerkers, is sinds 2005 actief binnen het sociaal domein. Voor overheidsinstellingen is er de als SaaS aangeboden RIS-applicatie, waarbinnen verschillende modulen beschikbaar zijn. Naast focus op schuldhulpverlening, is er ook veel aandacht voor sociaal welzijn met modules als RIS Centra voor Jeugd en Gezin of Ris Zorg en Overlast. Inmiddels zijn er van de 352 gemeenten meer dan 290 gemeenten klant bij Inforing. Daarnaast ontwikkelt Inforing b2b-maatwerkoplossingen op het gebied van applicaties, webshops en automatisering. Buiten software levert Inforing ondersteuning in de vorm van consultancy.

Over xxllnc

xxllnc bestaat uit een groep bedrijven die allemaal hun expertise hebben op het gebied van het leveren van software, integraties, veilige data-uitwisseling en het bieden van klantondersteuning in de vorm van consultancy voor de (semi-)overheid. Of het nu gaat om het uitvoeren van landelijk beleid of het lokaal verstrekken van voorzieningen voor inwoners: xxllnc ondersteunt overheidsorganisaties met het behalen van hun doelen. Niet alleen door inzet van slimme software, maar ook door mensen die innovatieve technologie omarmen. Inmiddels is het team bijna 450 man sterk en gevestigd in Hengelo, Amsterdam, Veenendaal en Eindhoven.

Gedreven vanuit de missie de Nr. 1 GovTech binnen de Nederlandse (semi-) overheidsmarkt te zijn, bouwt xxllnc een ecosysteem waarin alle apps naadloos met elkaar samenwerken: de xxllnc Cloud. Niet alleen veilig en volledig schaalbaar, maar ook zijn alle apps eenvoudig met elkaar te integreren. Geen gesloten systeem, maar bij voorkeur open source en op basis van standaarden. Via mijn.xxllnc hebben gebruikers straks met één account direct toegang tot het volledige netwerk van alle apps en ondersteuning.

xxllnc bestaat uit: Exxellence – SMQ – Zaaksysteem.nl – Koppel.app – Kune Campus – T&T – Tercera – Pronexus – 4Value – Daerom! – Berkeley Bridge – Tog Nederland

Over Main Capital Partners

Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Het doel is om succesvolle partnerships op te bouwen met managementteams en andere stakeholders, om op deze manier grotere softwaregroepen op te bouwen. Als meerderheidsaandeelhouder van xxllnc adviseert en ondersteunt Main bij nieuwe overnames, om zo samen met het xxllnc management vorm te geven aan een langetermijnstrategie op de Nederlandse overheidsmarkt.

Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..