Nieuws / xxllnc

xxllnc breidt uit in het omgevingsdomein met Tercera

Tercera, leverancier van web-based software voor overheidsorganisaties om te kunnen voldoen aan de Omgevingswet (DSO), sluit zich vanaf vandaag aan bij xxllnc.

Tercera, leverancier van web-based software voor overheidsorganisaties om te kunnen voldoen aan de Omgevingswet (DSO), sluit zich vanaf vandaag aan bij xxllnc. Met de toevoeging van Tercera is xxllnc op koers om de nr. 1 GovTech te worden binnen de Nederlandse (semi-) overheidsmarkt.

De koers van xxllnc

Alle apps en ondersteuning die vloeiend samenwerken in één ecosysteem, dat is onze visie. Om dit voor elkaar te krijgen, werken wij aan de xxllnc Cloud. Een online platform waardoor (semi-)overheidsorganisatie in één klap toegang hebben tot alle xxllnc Apps en Ondersteuning. Van een enkele app om bezwaren in te dienen tot een volledig zaaksysteem. Maar denk ook aan vakinhoudelijke trainingen en workshops of gespecialiseerde professionals.

Om onze visie te realiseren, bouwen we sinds maart 2020 aan. Steeds meer (tech-)organisaties en topspecialisten uit de branche, sluiten zich bij ons aan. Door krachten te bundelen ontstaan er niet alleen synergievoordelen, maar zijn we ook in staat om onze apps en ondersteuning te blijven optimaliseren en innoveren voor de (semi-)overheidsmarkt.

Tercera sluit zich aan

Samen met investeerder Main Capital zocht xxllnc een ervaren speler in het omgevingsdomein. Door de toevoeging van Tercera-GO! waarmee overheidsorganisaties kunnen voldoen aan de Omgevingswet, wordt het ecosysteem van xxllnc verder versterkt en spreken wij een nog bredere markt aan.

Daarnaast biedt de toevoeging van Tercera-Go! de kans om huidige oplossingen van xxllnc verder te optimaliseren. Denk hierbij aan een integratie met Zaaksysteem, Ellen Apps, objectenregistratie en de koppelingen basisregistraties.

Over Tercera

Tercera, opgericht in 2001, levert software waarmee waterschappen, gemeenten en provincies kunnen voldoen aan de Omgevingswet. Ook zijn ze gespecialiseerd in de digitalisering van ruimtelijke plannen. Vanuit deze ervaring en expertise vervullen zij tegelijkertijd de rol als adviesorgaan voor de overheid. Tercera is het eerste bedrijf dat een werkende digikoppeling met de Landelijke Voorziening Bekendmaken en Beschikbaar stellen (LVBB) heeft ontwikkeld. Daarnaast zijn zij medeopsteller van 5 praktijkrichtlijnen (PRPP2006, PRpSV2008, PRPV2008, PRPT2012 en de PRSV2012) en nauw betrokken bij het digitaliseren hiervan. De organisatie bedient ruim 130 overheden, waaronder alle provincies, drie waterschappen en het Ministerie.

Met de Tercera-Go! software is het mogelijk om onder andere het Omgevingsplan en de Omgevingsvisie te maken, wijzigen, valideren en te publiceren. De software is een SaaS-oplossing en kent een sterke integratie met Berkeley Modeler voor toepasbare regels. Daarnaast kent de applicatie koppelingen met verschillende VTH-applicaties, zo toont de Viewer van Tercera-GO de verleende afwijkvergunningen waarbij kan worden doorgeklikt naar de zaak in de VTH-applicatie.

Over xxllnc

xxllnc, gevestigd in Hengelo, Amsterdam en Eindhoven, is ontstaan uit SMQ, Zaaksysteem.nl, Koppel.app, Kune Campus, T&T en 4Value. Het team van ruim 220 collega’s, heeft een expertise op het gebied van het leveren van software (zaaksystemen en taakspecifieke applicaties), integraties, veilige data-uitwisseling en het bieden van klantondersteuning in de vorm van consultancy.

Over Main Capital Partners

Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Het doel is om succesvolle partnerships op te bouwen met managementteams en andere stakeholders, om op deze manier grotere software groepen op te bouwen.


Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..