Nieuws / xxllnc

xxllnc biedt marktleidende totaaloplossing met TOG Nederland

Met de komst van de TOG Nederland als totaalaanbieder, breidt xxllnc verder uit in het belastingdomein.

xxllnc breidt verder uit in het belastingdomein met de toevoeging van Tog Nederland. De komst van de totaalaanbieder van software en dienstverlening op het gebied van BAG, WOZ, lokale belastingen en heffingen, energielabels en planschade & ruimtelijke ordening, zorgt voor het ontstaan van een marktleidende totaaloplossing binnen Exxellence. Hiermee is Exxellence een stap dichterbij haar doel: nr.1 in GovTech zijn binnen de Nederlandse (semi-)overheidsmarkt. Om deze mijlpaal te bekrachtigen, lanceert Exxellence ook een nieuwe merknaam: xxllnc.

TOG Nederland sluit zich aan

Net als xxllnc heeft ook Tog Nederland de missie om door middel van innovatieve software en aanvullende dienstverlening (lokale) overheden te willen ondersteunen en ontzorgen. Met hun focus en meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van belastingen en heffingen, BAG, WOZ, taxatie, energielabels en planschade & ruimtelijke ordening, is Tog Nederland met recht een belangrijke speler in de markt te noemen.

De SaaS-applicatie VRiS (Vastgoed registratie- informatie- taxatie- en Belasting Systeem) is in samenwerking met gemeenten ontwikkeld en modulair opgebouwd. Dat betekent dat gemeenten zelf kiezen welke apps ze wel en niet willen gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld de module VRiS Belastingen voor het heffen en innen van belastingen of VRiS Waarderen voor ondersteuning bij taxatie. Naast software is Tog Nederland ook actief in detachering en bieden zij verschillende vormen van dienstverlening aan, zoals ondersteuning bij herwaardering, vastgoedregistratie en het WOZ-bezwarentraject.

De toevoeging van Tog Nederland bij xxllnc zorgt op alle fronten voor een ijzersterke combinatie en maakt dat wij vanaf nu het volledige belastingdomein kunnen bedienen. xxllnc was namelijk al actief binnen het belastingdomein met detacheerder SMQ, waar eind vorig jaar de ervaren spelers 4Value (o.a. waarderingsapplicatie 4WOZ 2.0) en Daerom! aan werden toegevoegd.

Over TOG Nederland

Tog Nederland heeft door overnames en een fusie sinds de oprichting in 1973 verschillende namen gekend. Zo zijn zij als T.O.G. v. NED Gemeenten – i.e. Taxatie Onroerende Goederen Voor Nederlandse Gemeenten- gestart vanuit het uitvoeren van enkel taxaties voor Nederlandse gemeenten. Na invoering van de wet WOZ en groeiende behoefte aan een waarderingssysteem, groeit het bedrijf enorm en gaat het na overname verder onder de naam Tog VNG. De fusie met grote concurrent Damastes in 2003 zorgt ervoor dat de naam uiteindelijk wijzigt naar Tog Nederland om verwarring met de VNG (Vereniging voor Nederlandse Gemeenten) te voorkomen.

Nu, ruim 40 jaar later, is Tog Nederland uitgegroeid tot aanbieder van een totaalpakket aan software en aanvullende dienstverlening op het gebied van BAG, WOZ, lokale belastingen en heffingen, energielabels en planschade & ruimtelijke ordening voor lokale overheden. Het team bestaat uit meer dan 100 man en werkt vanuit drie vestigingen in Nederland: Veenendaal, Sint-Oedenrode en Meppel.

Over xxllnc

xxllnc, gevestigd in Hengelo, Amsterdam en Eindhoven, bestaat uit een groep bedrijven die allemaal hun expertise hebben op het gebied van het leveren van software, integraties, veilige data-uitwisseling en het bieden van klantondersteuning in de vorm van consultancy voor de (semi-)overheid. Of het nu gaat om het uitvoeren van landelijk beleid of het lokaal verstrekken van voorzieningen voor inwoners: xxllnc ondersteunt overheidsorganisaties met het behalen van hun doelen. Niet alleen door inzet van slimme software, maar ook door mensen die innovatieve technologie omarmen. Inmiddels is het team dat werkt op basis van autonome teams (met zo min mogelijk managementlagen), ruim 300 man sterk.

Gedreven vanuit de missie de Nr. 1 GovTech binnen de Nederlandse (semi-) overheidsmarkt te zijn, bouwt xxllnc een ecosysteem waarin alle apps naadloos met elkaar samenwerken: de xxllnc Cloud. Niet alleen veilig en volledig schaalbaar, maar ook zijn alle apps eenvoudig met elkaar te integreren. Geen gesloten systeem, maar bij voorkeur open source en op basis van standaarden. Via mijn.xxllnc hebben gebruikers straks met één account direct toegang tot het volledige netwerk van alle apps en ondersteuning.

xxllnc is ontstaan uit: Exxellence – SMQ – Zaaksysteem.nl – Koppel.app – Kune Campus – T&T – Tercera – Pronexus – 4Value – Daerom! – Berkeley Bridge

Over Main Capital Partners

Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Het doel is om succesvolle partnerships op te bouwen met managementteams en andere stakeholders, om op deze manier grotere softwaregroepen op te bouwen. Als meerderheidsaandeelhouder van xxllnc adviseert en ondersteunt Main bij nieuwe overnames, om zo samen met het xxllnc management vorm te geven aan een langetermijnstrategie op de Nederlandse overheidsmarkt.

Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..