Blog / Productiviteit

Team Productiviteit: de innovatieve en verbindende kracht van xxllnc

xxllnc Productiviteit is misschien wel het meest veelzijdige en innovatieve team bij xxllnc. Ze ontwikkelen efficiënte integratie-oplossingen voor overheidsorganisaties, maar ondersteunen ook andere xxllnc-teams met tools en koppelingen. Hoe zorgen ze ervoor dat alles naadloos met elkaar blijft samenwerken en hoe gaan ze om met nieuwe technieken zoals artificiële intelligentie? In dit artikel geven ze hun visie en lichten ze een tipje van de sluier op over de toekomst.

Team Productiviteit: de innovatieve en verbindende kracht van xxllnc

Team Productiviteit van xxllnc zorgt voor een naadloze samenwerking tussen interne en externe applicaties. Dat is best een complexe en uitdagende taak. Manager Joey Slingerland legt uit dat zijn team twee rollen vervult. “Enerzijds is Productiviteit een team dat oplossingen ontwikkelt om andere applicaties goed te laten samenwerken binnen overheidsorganisaties; aan de andere kant maken we ook producten voor de andere xxllnc-teams zodat zij het beheer uit handen kunnen geven,” zegt Joey.

Een greep in de toolkit van Team Productiviteit

De door het team ontwikkelde oplossingen laten andere applicaties beter werken, onder meer door koppelingen te leggen naar data of andere applicaties. Niet voor niets wordt Team Productiviteit wel ‘de verbindende factor binnen xxllnc’ genoemd.

Zo’n applicatie die de verbinding maakt, is bijvoorbeeld xxllnc Persoonsgegevens . Die kun je gebruiken als zelfstandige applicatie waarmee je altijd beschikt over actuele en juiste persoonsgegevens, maar je kunt hem ook inzetten op de achtergrond van al je applicaties die persoonsgegevens gebruiken. Technisch wordt dat mogelijk gemaakt door een aansluiting die het team heeft gelegd met de GBA-V.

Verbinding betekent ook dat het team tools maakt om de applicaties van andere teams optimaal te laten functioneren. Hiervoor worden koppelingen aangelegd tussen applicaties en data, waarbij goede stabiliteit en performance voorop staan. “We werken niet alleen voor overheidsorganisaties, maar ook voor onze eigen medewerkers,” vertelt Teamlead Customer Success Laurens van Wijk.

xxllnc Koppelen is zo’n tool die andere xxllnc-oplossingen beter laat werken. Deze zelfstandige applicatie richt zich op het uitwisselen van gegevens met landelijke voorzieningen, xxllnc-applicaties en oplossingen van derden. Op die manier maak je gebruik van koppelvlakken als ZGW-API voor zaken en HaalCentraal voor basisregistraties.

Laurens: “Wij zijn een katalysator voor andere producten en we zorgen ervoor dat die naar een hoger niveau worden getild.”

Een van de grote projecten waaraan het team momenteel werkt, is de xxllnc Cloud, ook weer zo’n verbindende factor binnen het bedrijf. De basis van onze xxllnc Cloud is de volledig nieuwe technische infrastructuur, het xxllnc Cloud Platform. Daardoor heb je in de nabije toekomst alles onder één dak; er is in de meeste gevallen ook maar één inlog nodig.

Innoveren en inspireren

Naast het ontwikkelen van oplossingen die het werk van collega's en overheden makkelijker maken, is Team Productiviteit ook het innovatielab binnen xxllnc. Dat gaat verder dan softwareontwikkeling; het team is altijd op zoek naar nieuwe manieren waarop baanbrekende technologieën de wereld van overheidssoftware kunnen vernieuwen.

Toen xxllnc eind vorig jaar het bedrijf DataMask overnam, werd meteen ook de nodige innovatiekracht binnengehaald. De gelijknamige applicatie, inmiddels omgedoopt tot xxllnc Anonimiseren, werkt op basis van artificiële intelligentie (AI). Op die manier is veel meer mogelijk dan alleen namen en adressen herkennen, want ook gezichten en standbeelden worden desgewenst geanonimiseerd.Door gebruik te maken van de aanwezige kennis binnen DataMask op het gebied van AI wil Team Productiviteit nog innovatiever worden en deze nieuwe technieken ook in andere applicaties inzetten.

Dat sluit naadloos aan op de droom die manager Joey voor de afdeling heeft: hij ziet ‘een vliegwiel voor innovatie’ voor zich dat collega’s, door synergie met andere teams, slimmer en beter laat werken. Het doel: inspireren en samen innoveren.

Wil je meer weten over Team Productiviteit? Kijk op de pagina van Productiviteit of stel je vraag aan manager Joey.

Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..