Blog / Over ons

Kennismaken met Remco Damhuis

Van consultant bij Zaaksysteem.nl, naar team lead xxllnc Zaakgericht. Hoe geeft Remco invulling aan zijn nieuwe rol?

Kennismaken met Remco Damhuis

In de zoektocht naar een bedrijf waar hij echt verder kon bouwen aan een product, werd Remco Damhuis in de zomer van 2017 uitgenodigd voor een kop koffie bij Zaaksysteem.nl. Meteen werd hij gevangen door de grote hoeveelheid passie en aandacht. Een wederzijdse klik zo bleek, want na nog geen week tijd startte hij al als consultant. Nu, inmiddels 5 jaar en een overname later, geeft hij met veel plezier leiding aan team Zaakgericht van xxllnc. Hoe kwam dit op zijn pad? En wat kunnen we volgens Remco van het team verwachten?

Go with the flow

Als er iets is dat Remco de afgelopen jaren heeft verrast, dan is het wel de snelheid van zijn ontwikkeling en de kansen die hij daarbij heeft gekregen. Of beter gezegd; kansen die hij grotendeels zelf heeft gecreëerd. In de periode dat hij werkte als consultant bij Zaaksysteem.nl merkte hij al snel dat de samenwerking met het salesteam beter kon. Dat zat ‘m met name in het maken van goede afspraken en zorgen voor betere communicatie. Zo gezegd, zo gedaan. Na twee jaar tijd maakte Remco de overstap van consultancy naar sales. Daar leerde hij naar eigen zeggen ontzettend veel van alle klantgesprekken, het aanbestedingsproces en niet onbelangrijk: het aansturen van een team.

Toen Zaaksysteem.nl in 2021 onderdeel werd van xxllnc, was daar voor hem opnieuw een kans. De Exxellence Suite – het zaaksysteem van het toenmalige Exxellence Hengelo – was eind 2020 al onderdeel van xxllnc geworden. Met de komst van Zaaksysteem.nl werden deze teams samengevoegd tot xxllnc Zaakgericht. Om dit proces goed te managen en te bouwen aan een eenheid, werd Remco gevraagd de rol van team lead te vervullen.

Team xxllnc Zaakgericht

En dat is gelukt. xxllnc Zaakgericht is een hecht team met een stevige basis waar de komende jaren op doorgebouwd kan worden. Dat komt volgens Remco met name door de bereidheid om elkaar steeds te willen helpen. Daarnaast probeert hij in zijn rol als team lead vooral ondersteunend te zijn aan de collega’s die inhoudelijk aan zet zijn:

“In mijn rol probeer ik zoveel mogelijk ruis weg te nemen, zodat iedereen zijn werk zo goed mogelijk kan doen. Waar nodig help ik met een stuk advies of met het doorhakken van knopen. En wat ik daarnaast ook belangrijk vind, is dat we niet naar elkaar met vingers gaan wijzen als het fout gaat. Ons samen inzetten om het probleem op te lossen, zorgt echt voor een teamgevoel”, aldus Remco.

Focus op ontwikkelingen in de markt

Nu het team staat, is er volop focus om te werken aan datgene wat er speelt in de markt. En dat is veel, denk bijvoorbeeld alleen al aan Common Ground. Deze informatiekundige visie gaat ervoor zorgen dat gemeenten hun informatievoorziening eenvoudiger, flexibeler en slimmer gaan inrichten. Dit met als doel om hun dienstverlening en bedrijfsvoering ingrijpend te veranderen en zo beter in te kunnen spelen op maatschappelijke opgaven. Vooral het gebruik van ‘open source’ software speelt daarin een belangrijke rol. Dat het zaaksysteem xxllnc Zaken al vanaf dag één open source is, is dan ook een groot voordeel in de hele transitie.

Remco: “De transitie naar Common Ground is een meerjarenplan. Daarom proberen we een goede balans te vinden tussen de huidige situatie en de nieuwe. Dat houdt in dat we de dienstverlening van klanten optimaal blijven ondersteunen met xxllnc Zaken, maar we tegelijkertijd concreet stappen zetten richting Common Ground.

Eén van die concrete stappen, is regelmatig samen met klanten meedoen aan verschillende landelijke pilots en programma’s die goed aansluiten bij de Common Ground visie. Denk bijvoorbeeld aan de implementatie van de ZGW-API voor het makkelijk deelbaar maken van data. Of de deelname aan het programma ‘Haal Centraal’, dat API’s ontwikkelt waarmee gemeenten basisgegevens rechtstreeks bij de bron kunnen bevragen.

Tot slot mag de implementatie van het DSO als een van de belangrijkste projecten niet achterblijven. Bijna alle klanten van xxllnc Zaken doen de advies afhandeling via het zaaksysteem. Dit is een belangrijk onderdeel binnen het DSO, waarvoor het realiseren van de koppeling met de samenwerkingsfunctionaliteit (SWF) een vereiste is. Los daarvan faciliteert het team ook alle klanten die het DSO volledig in het zaaksysteem willen doen.

Kortom; genoeg mooie ontwikkelingen (en kansen ;-)) om als xxllnc Zaakgericht het verschil te maken voor klanten.

Gebruik vandaag nog jouw eerste applicatie..